kick start

Laten we maar beginnen met het clichématige introductie praatje voor nieuwe blogs. De naam is Joep en je hebt het ‘privilege’ om in mijn leven mee te kunnen kijken.  Dit allemaal om een glimp opvangen van het leven van een student, zonder dat hier promo voor de universiteit aan ten gronde ligt. Je hoeft van mij dan ook geen gruwelijk rooskleurige berichten over de universiteit te verwachten die doordrenkt zijn met propaganda. Ik zal proberen een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen van het leven als een student in Maastricht.

Ik studeer nu vier jaar in Maastricht en vermaak me hier prima. Ik ben geboren en getogen in Geleen en ik was in het begin dan ook een typische trein-Limbo. Mijn missie? Zo snel mogelijk in de trein springen voor de terugreis.  Na een half jaar veranderde dit door uiteindelijk de beslissing te nemen om het ouderlijk huis te verlaten . Een grote verandering naar, in mijn geval, de positieve kant toe. Ik kan het me nu dan ook gewoon niet meer voorstellen om weer terug naar de mam te gaan. Dit zal mede komen door het feit dat ik toch al 22 ben en er een sociaal stigma ligt op oudere kinderen die terug naar huis verhuizen. Zij staan er niet altijd bekend om sociaal erg geslaagd te zijn, iets wat ik toch echt probeer na te streven.  Ik ben dan ook veel in het Maastrichtse nachtleven te vinden.  In het begin voornamelijk in de normale Nederlandse kroegen als de C’est la vie, maar uiteindelijk werd ik door het ESN-virus gegrepen en verkaste ik naar deinternationalere kroegen. Grote kans dat jij als beginnende student geen benul hebt wat ESN is, aangezien sommige studenten afstuderen en promoveren zonder een grijntje kennis van het Erasmus Student Network te bezitten. ESN verzorgt activiteiten voor de uitwisselingsstudenten die Maastricht komen bezoeken en de studenten die terug komen uit het buitenland. Nu ga ik geen officieel promo-praatje geven, aangezien ik zelf ook niet bepaald fan ben van dergelijke kunstmatige stukjes tekst. Je zult bij het lezen van mijn dagelijkse bezigheden al snel genoeg in aanraking komen met de wereld van ESN.

Naast ESN en uitgaan draait mijn leven vooral om onderwijs en een beetje sporten. Ik ben bijna klaar met de bachelor Psychologie en ben nu net begonnen aan het 3e jaar van Gezondheidswetenschappen. Je mag zelf raden welke tracks bij GW door mij gevolgd worden. Het sporten zit helaas op een te laag pitje op het moment. Ik ben 2x per week in Meerssen te vinden om daar een beetje de handballer uit te hangen. Mocht dit niet uitkomen dan ga ik al snel zelf de straat op om lekker door de wildernis van Maastricht te gaan joggen.

Nu we de algemene introductie achterwege hebben komen de huishoudelijke mededelingen aan bod. Ik zal Nederlandse blogs afwisselen met Engelse. Dit zal je misschien verbazen, maar je ontkomt er in Maastricht niet aan om je soms in het Engels uit te moeten drukken.  Een van mijn doelen zal namelijk het uittesten van het ‘internationale karakter ‘ van de universiteit zijn. Is de uni echt zo international als ze zelf vol trots stellen?  Wat zijn hier de voor- en nadelen van? En ga zo maar door. Om dit voor iedereen toegankelijk te maken zullen deze blogs in het Engels zijn. De blogs die uiteindelijk gericht zijn aan jou, de Nederlandse student, zullen uiteraard in het Nederlands zijn

Nu al klaar met mij en mijn manier van schrijven? Let me know.  Hetzelfde geldt voor suggesties voor thema’s om over te schrijven? Nu moet je niet denken dat ik zelf toos inspiratieloos ben, maar voor zover ik begrepen heb dient dit blog jullie alles over Maastricht te vertellen. Aangezien ik nu niet bepaald een homo universalis ben, zal ik (beperkt door mijn eigen referentiekader) niet alles zelf kunnen bedenken.  Wil je dat ik iets uitzoek voor je, dan zal ik dit 100% zeker doen. Of dit nu voor je leedvermaak of voor je pure interesse is, zolang het maar enigszinds enige relevantie heeft voor de voorlichting over Maastricht.

Wat kun je dus van me verwachten? Blogs, fotoverslagen en video’s over zowel mijn eigen prachtige leventje,  het studentenleven in Maastricht, Maastricht in het algemeen en alles wat ik boeiend genoeg vind jullie verder mede te delen. Oftewel, Joseph’s vision on sunny Maastricht.